LUCHTGOMMEN MEUBELS

Luchtgommen meubels is eigenlijk zandstralen meubels met de milieuvriendelijke techniek van Riforma. Het zandstralen van meubels in deze vorm zorgt voor minder nabewerking. Door je meubels te luchtgommen verwijderen we oude lagen verf en vernis, zelfs in de kleinste hoekjes en kantjes.
De zachte blaastechniek van het luchtgommen geeft een minimale aantasting van de houten ondergrond. Bij andere stralingstechnieken worden de houtnerven minder diep ‘uitgestraald’. Het hout wordt bij luchtgommen minder agressief bewerkt, waardoor gelijkmatiger effect ontstaat.

Milieuvriendelijk meubels zandstralen

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving doorr een milieuvriendelijk straalmiddel te gebruiken. Het is zacht en is snel afbreekbaar mocht het toch in het milieu terecht komen. Door de Riforma-methodiek gebruiken we minder straalmiddel voor hetzelfde eindresultaat, waardoor ook dat onze prijzen scherp zijn.
Jouw meubels krijgen een tweede leven en kunnen weer jaren mee nadat een nieuwe laklaag is aangebracht. Regelmatig komt het voor dat eiken meubelen blank eiken worden gelaten, zodat je de houtstructuur goed kunt zien.

Hoe werkt het?

Je kunt een deel van een meubelstuk laten luchtgommen op proef. Ben je tevreden, daarna kunnen we ook de andere meubelstukken voor je luchtgommen.

Praktijk

Door het luchtgommen hebben meubels een minimale nabewerking nodig om de nieuwe afwerklaag aan te brengen. Meubels luchtgommen doen we in ons atelier waarbij we de hardheid van de techniek afstemmen op die van het hout. We halen de meubels op en in overleg met jou worden de geluchtgomde meubelen thuisbezorgd.
Afhankelijk van het aantal en de afmeting van de meubels houden we de gemiddelde doorlooptijd van een week aan.

Wat bepaalt het resultaat?

  • De hardheid van de gebruikte houtsoort van uw meubelstuk
  • Structuur c.q. nerfdichtheid van het hout
  • Aantal aangebrachte lagen op het meubelstuk
  • Gebruikte afbijtmiddelen
  • Ouderdom van de meest recente laag
Riforma

Wat kost meubels luchtgommen?

Meubels laten luchtgommen houdt in dat wij je meubels vooraf hebben gezien. Daarna kunnen we een exacte prijsopgave maken. In overleg kan er ook een foto worden doorgestuurd, waabij wij een schatting kunnen maken van de kosten. Een exacte prijs kunnen we pas maken nadat we de meubelen gezien hebben en gevoeld. Zo kunnen we bepalen hoeveel lagen er verwijderd moeten worden voordat we bij de bodemlaag uitkomen. Het geeft ook de mogelijkheid om te bepalen of de gemiddelde doorlooptijd van een week haalbaar is.
We zien in de praktijk is het niet altijd de grote van een meubelstuk wat de prijs bepaalt, maar het aantal lagen wat erop is aangebracht. Zo kan een klein bijzettafeltje meer tijd in beslag nemen, dan een dressoir.

Bezoekadres (enkel op afspraak):
Pastorijstraat 15
2470 Retie
Bel: 014 – 49 00 98
Mail: servicedesk@riforma.be

Algemene Verkoopsvoorwaarden

meubels zandstralen, wat kost meubels zandstralen, zandstralen meubels, wat kost zandstralen meubels

Meubels luchtgommen? Riforma!